Onze route - Reisverslag uit Eindhoven, Nederland van John en Sandra - WaarBenJij.nu Onze route - Reisverslag uit Eindhoven, Nederland van John en Sandra - WaarBenJij.nu

Onze route

Door: JohnSandra

Blijf op de hoogte en volg John en Sandra

14 Augustus 2011 | Nederland, Eindhoven

Om jullie een beetje een idee te geven in wat voor gebieden we straks terecht komen en wat we daar willen gaan doen (voorover je dat nu natuurlijk al kunt zeggen), zal ik onze route uit de doeken doen.

We starten in het Harzgebergte, het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. De hoogste berg is de 'Brocken' van 1.142 m. Het dorpje waar we overnachten ligt aan de voet van deze berg en heeft ook een stationnetje waar de stoomlocomotieven van de Harzer Smalspoorbaan stoppen. In de buurt liggen ook de 'Schnarcherklippen', dit zijn 28 meter hoge granietrotsen die bij zuidoosten wind een snurkgeluid maken. Hilarisch! Daar willen we in ieder geval naar toe lopen.

Daarna gaan we naar het oosten, iets (ca. 35 km.) voorbij Dresden, naar de Sächsische Schweiz. Zonder Dresden trouwens over te willen slaan, want dat schijnt een prachtige stad te zijn! De Sächsische Schweiz (zie de foto van onze banner) is ontstaan door een overstroming die miljoenen jaren geleden plaats heeft gevonden. Nadat het water verdween, kregen de elementen vrij spel, met als resultaat het soms grillige landschap. Mooi voorbeeld is de Bastel, met tientallen, driehonderd meter hoge pilaren van zandsteen.

Daarna gaan we naar het zuiden, naar Beieren. Daar zijn we al een keer geweest (met de tent), maar Beieren is groot. Op het verlanglijstje staat in ieder geval de Waldwipfel Weg. De wat?? De Waldwipfel Weg! Een 370 meter lange wandelweg 'op poten' van 30 meter hoog, die je tussen de boomkruimen doorvoert.

Van de boomkruinen gaan we naar de Alpen; het Berchtesgadener Land. Van middelgebergte naar 'het echte werk'. Hier zijn we vorig jaar ook geweest en het is goed bevallen. We hebben een hotel uitgezocht in een ander dal, met dus ook andere wandelmogelijkheden vanaf de voordeur. Een mooie regio waar genoeg te zien en te doen is.

Tot slot een gebied waar we nog nooit van gehoord hadden; de Rhön, een middelgebergte van vulkanische oorsprong. De grens tussen Oost- en West Duitsland liep hier vroeger dwars doorheen. Grappig genoeg slapen we in een hotel dat vroeger een grenspost was tussen de toenmalige koninkrijken Beieren en Pruisen.

Zo, nu hebben jullie een beetje een idee wat we gaan doen, behalve worst, taart, spaghetti-ijs en schnitzels eten ;-)

• 14 Augustus 2011 - 07:58

Ellie:

Nou Sandra, dat past wel bij jou dat snurkgeluid. wah hahaha.
    Ik ga duimen voor zuidoosten wind, zodat jullie het kunnen horen.
    Lijkt me leuk.

• 14 Augustus 2011 - 08:10

John En Sandra :

Als ik straks nog steeds verkouden ben, kan John geen snurkrotsen meer horen, whahahaha!

• 15 Augustus 2011 - 06:51

John Van Luijn:

Heey Sandra en John,
    Geniet er van, en doe jullie best. Hier in NL is het toch K.T weer.
    Maar goed ik heb ook nog een weekje vrij. tot gauw. John

• 17 Augustus 2011 - 15:09

Daan En Esther:

leuke nieuwe profielfoto! Blije allebei!

• 25 Augustus 2011 - 22:31

Joke:

spannend hè bijna is het zo ver ik hoop dat jullie het heel erg fijn hebben.
    ik zorg wel voor jullie visjes hi hi hi xxx