Schierke; stoom, klippen en vuurwater - Reisverslag uit Mandelholz, Duitsland van John en Sandra - WaarBenJij.nu Schierke; stoom, klippen en vuurwater - Reisverslag uit Mandelholz, Duitsland van John en Sandra - WaarBenJij.nu

Schierke; stoom, klippen en vuurwater

Door: JohnSandra

Blijf op de hoogte en volg John en Sandra

08 Mei 2012 | Duitsland, Mandelholz

Op naar Schierke! We zijn hier vorig jaar al geweest en hebben toen vanuit Schierke de Brocken bedwongen. Deze keer laten we de Brocken voor wat hij is. Vanaf de parkeerplaats wandelen we naar het stationnetje (veel stoom!) en vervolgens maken we een mooie tocht langs diverse klippen.

Onder aan de Leistenklippen hebben we een prachtig uitzicht over Wernigerode. Ik hoor continu piepjes en John verklaart me voor gek. Een soort van morse? Ik inspecteer zelfs de schuilhut, maar kan niets vinden. Later blijkt dat er iemand bovenop de klippen een radiosignaal uit staat te zenden. Korte golf. Hij is onderdeel van een ‘radiospel’. Het is de bedoeling dat de andere deelnemers zijn positie proberen te bepalen. Grappig! En ik hoef gelukkig niet met het busje terug. :-)

Ook de Feuersteinklippen gaan we bekijken. Het plaatselijke ‘vuurwater’; Schierker Feuerstein, een kruidenlikeur heeft zijn naam aan deze klippen te danken.

En nu… zit ik in een luie stoel in de hotelkamer te typen. Moe maar voldaan. En degenen die denken dat wij alleen op worst en taart leven, moet ik helaas teleurstellen. In het rijtje horen namelijk ook asperges thuis. Het zijn asperge-weken in het hotel. We kunnen kiezen uit wel 20 verschillende aspergegerechten. Lekker hé mams! ;-)

@Esther: Je hebt gelijk, de belangrijkste vakantiedoelen zijn bereikt! En Guinness zat bijna IN het Gulaschkanon van Kukki.

@Eveline: Enjoy the view! Doe ik ook!

• 08 Mei 2012 - 14:51

Irene:

Ha deutsche knödels van me!
    Klinkt allemaal weer heel erg gezellig! Ben alvast inspiratie aan het opdoen voor juni :) Vooral Kukki werkt daar aan mee....
    Nog heel veel plezier!
    Oja, schrijf ook meteen die recepten op van die overheerlijke taarten die ik op de foto's zie...mmmm

Groetjes Irene xx

• 08 Mei 2012 - 17:23

Esther:

och wat een heerlijke foto van jullie, zo relaxed en de achtergrond is zo mooi. Aan de foto's te zien hadden jullie - zoals voorspeld - een mooie dag.

• 08 Mei 2012 - 20:42

Joke:

zo te zien hebben jullie weer een geweldige dag achter de rug en het weer zat ook wel mee denk ik ?
    die asperges daar ben ik wel een beetje jaloers om heeeeerlijk wij eten ze morgen hi hi en jullie misschien wel zondag bij ons ?

• 09 Mei 2012 - 13:30

Trudy:

Prachtig die klippen, Cor zei al dat is een idee voor eens naar toe te gaan, heel mooi en wat leuk die stoomtrein, geniet ervan, en heerlijk eten dat kun je daar wel

• 09 Mei 2012 - 15:04

Caro:

Ohh, ik word spontaan jaloers! Ik ben het helemaal met Trudy eens, wat een natuurschoon zeg, niet te filmen (of toch?), ha ha.
    Geniet nog lekker van alles, maar vooral van elkaar. Tot gauw, Caro