Dag 12 – Karinthië – Lesachtal - Reisverslag uit Wodmaier, Oostenrijk van John en Sandra - WaarBenJij.nu Dag 12 – Karinthië – Lesachtal - Reisverslag uit Wodmaier, Oostenrijk van John en Sandra - WaarBenJij.nu

Dag 12 – Karinthië – Lesachtal

Blijf op de hoogte en volg John en Sandra

06 September 2012 | Oostenrijk, Wodmaier

Aankomst in Wodmaier

Eigenlijk was het veel korter om over Italië naar Karinthië te rijden, maar aangezien onze auto niet aan de wettelijke eisen in Italië voldoet voor het vervoeren van een hond, wordt het de toeristische route door Oostenrijk.

De route voert ons langs veel bekende plekken zoals St. Johann en Kitzbühel. Het is regenachtig totdat we door de Felbertauerntunnel (een 5,3 km. lange tunnel door de Hohe Tauern) zijn gereden. En de ‘goed-weer-reputatie’ van Karinthië blijkt te kloppen; het zonnetje staat weer vrolijk aan de hemel!

De weg die door het Lesachtal leidt (en dus ook naar ons hotel), is een verrassing; de weg is kronkelig, plaatselijk slecht en op veel plekken ook maar 1-baans. Voor Sandra en Guinness is het ‘shaken, not stirred’ (sorry, de nieuwe James Bond komt bijna uit, ik kon het niet laten), want de rally-rijder in John wordt wakker!

Ons hotel is een oase van rust en comfort; de ideale plek om te relaxen, lekker te eten en startpunt van vele mooie wandelingen. Ik hoop jullie morgenmiddag/-avond verhalen te kunnen vertellen over onze 1e wandeling in Karinthië!

P.S. Voor de Kaiserschmarrn liefhebbers; ja, het waren Preiselbeeren die erbij geserveerd werden (en appelmoes)