Dag 16 – Franken - Hubmersberg
Blijf op de hoogte en volg John en Sandra
10 September 2012 | Duitsland, Hubmersberg
Na een lekker ontbijt en een hartelijk afscheid vertrekken we uit het Lesachtal.
Het viel niet mee om het dal uit te komen. Zoals al eerder gezegd; de weg is smal, kronkelig en zit vol stijgingen en dalingen. Wanneer er twee touringcars omhoog komen en 1 vrachtwagen naar beneden en ze komen elkaar onderweg tegen, dan is het passen en meten. En als je te maken hebt met een heel eigenwijze, stuurse vrachtwagenchauffeur (type Popeye met bierbuik, oorbel en blik op oneindig), die wil dat twee touringcars achteruit rijden waar dat niet kan, terwijl hij zelf nog een halve meter speling heeft, dan heb je te maken met een patstelling en vervolgens een verkeersopstopping.
De Duitse automobilist voor ons onderneemt een bemiddelingspoging, maar die levert geen resultaat op. John is ook uitgestapt, maar als hij even met de Duitser heeft gepraat, besluit hij wijselijk om er tussenuit te blijven. Wij hebben geluk; met wat passen en meten kunnen wij net tussen de twee strijdende partijen door zigzaggen. Ondertussen heeft ook een Oostenrijker zich in de discussie gemengd, maar op een heel andere toon; wat voor spelletjes de vrachtwagenchauffeur wel niet denkt te spelen, hij heeft ruimte genoeg en moet plaatsmaken. En wel JETZT! Jammer dat we niet weten hoe het af is gelopen ☺
Onze reis leidt ons vandaag gedeeltelijk over dezelfde weg als we naar het Lesachtal zijn gekomen. Van de ene kant jammer, van de andere kant; we hebben nu mooi weer en zien tenminste wel de toppen van de Hohe Tauern en de Wilde Kaiser.
In de auto maken we al plannen voor de komende twee dagen. Zoals het er nu naar uitziet gaan we morgen naar Nürnberg en overmorgen naar het Deutsches Dampflokomotiv Museum. Genoeg te zien en te beleven!
Groetjes uit een heuvelachtig Hubmersberg van
John, Sandra en een frisse Guinness (heeft in de auto slaap ingehaald)
NB Gezien op de snelweg; een bestelbus met de tekst ‘There’s probably no God, so stop worrying and enjoy life!’ haalt een vrachtwagen met de tekst ‘Jesus liebt dich’ (van een een of ander reizend evangelisch gezelschap) in ☺
10 September 2012 - 23:15
Joke:
wat maken jullie toch een gekke dingen mee wel spannend.
Goed dat John zich had terug getrokken anders had je alleen verder gemoeten ha ha
gr joke