Dag 17 – Franken - Hubmersberg - Reisverslag uit Hubmersberg, Duitsland van John en Sandra - WaarBenJij.nu Dag 17 – Franken - Hubmersberg - Reisverslag uit Hubmersberg, Duitsland van John en Sandra - WaarBenJij.nu

Dag 17 – Franken - Hubmersberg

Blijf op de hoogte en volg John en Sandra

11 September 2012 | Duitsland, Hubmersberg

Dagje Nürnberg

Ons hotel ligt ongeveer 30 km. van Nürnberg af, midden in het groen. De weersvoorspellingen voor vandaag zijn nog steeds goed. Tenminste, tot laat in de middag/vroeg in de avond, want dan wordt onweer voorspeld. We rijden om 9.30 uur naar Nürnberg en iets over tienen staan we midden in de Altstad.

Mocht je ooit in de buurt zijn; Nürnberg is een aanrader. Wij vonden de stad mooier/leuker dan Innsbruck en Dresden (vorig jaar bezocht). De middeleeuwse stad barst van de bezienswaardigheden; kerken, musea, de keizersburcht, markt(en), fonteinen, maar ook heel veel bijzondere winkeltjes.

Wij hebben vandaag o.a. de Keizersburcht gezien (i.v.m. Guinness alleen aan de buitenkant), een stuk van de imposante stadsmuur, de St. Sebalduskerk en de St. Lorenzkerk, de Hauptmarkt met de Frauenkirche en de Schöner Brunnen. In het hekwerk om de ‘Schöner Brunnen’ zitten ringen verwerkt. De mythe doet de ronde dat, als je aan de ringen draait, je wens in vervulling gaat. Wij kunnen jullie niet vertellen of het werkt, want toen wij er waren, wilde een hele buslading toeristen 1 voor 1 op de foto/film, terwijl ze aan de ringen draaiden. Om draaierig van te worden ☺

De St. Lorenzkerk, met zijn vele prachtige kunststukken, gaf ons een beetje een ‘Harry Potter Zweinstein-gevoel’, maar dat zal er alles mee te maken hebben, dat het een gotische kerk is. Je mag er alleen fotograferen als je een licentie koopt van 5 euro. Dit geld komt ten goede aan de restauratie van de kerk. Een goed doel, een mooie kerk, dus licentie gekocht en me helemaal suf gefotografeerd!

Natuurlijk mocht het eten van echte Frankische braadworst niet ontbreken; dus we hebben als lunch in het ‘Bratwurst Häusle’ ieder een broodje gekocht met daarop 3 kleine Frankische braadworstjes. Grappig detail; de braadworstjes werden en masse gebakken door… 3 Chinezen!

John heeft in Nürnberg, de Europese hoofdstad van speelgoed, heel toepasselijk, eindelijk het blauwe olifantje weten te bemachtigen van ‘die Sendung mit der Maus’.

Na een lekker Italiaans ijsje en een laatste slentertochtje langs winkels, rijden we weer terug naar het hotel. We kunnen daar nog even wat drinken op het terras, maar buiten eten is er niet meer bij; het begint te onweren.

Tot morgen!

P.S. Ze hadden het hier beter Muggenberg kunnen noemen dan Hubmersberg. Ik word opgevreten door de muggen en ben de bliksem- of beter gezegd muggenafleider voor John. Maar John is mijn koene muggenstrijder; er hebben er al een stuk of 6 het loodje gelegd ☺

P.P.S. We moesten bijna terug naar Nürnberg; Verschrikkelijke Rooie Guinness had het Blauwe Olifantje te pakken gekregen en was hem aan het ‘doodschudden’. John de Muggenstrijder heeft het Blauwe Olifantje ternauwernood uit de kaken van Verschrikkelijke Rooie Guinness kunnen redden!

• 11 September 2012 - 20:57

Ellie:

Nou San, je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt, met Nurnberg, daar zijn wij nog niet geweest.
    Is leuk als er zo veel te zien is.

• 11 September 2012 - 21:57

Joke:

je zal het niet meer weten maar je bent al eens in die omgeving geweest met ons
    leuk hoor gr joke

• 12 September 2012 - 12:29

Irene:

Hahah, wordt dat "mausje" jullie nieuwe mascotte? en Elfie dan? Misschien zit er een huwelijk in? :)
    xxIrene